Що таке сталь Кортен (COR-TEN)?

Кортен - це новинка в світі сучасного дизайну. Спеціально підготовлена ​​сталь покрита іржавою патиною товщиною 0,1 мм, яка стійка до шкідливих погодних умов і корозії. Листи кортенівської сталі вважаються одним з найбільш авангардних рішень в дизайні інтер'єру і фасаду. Процес «іржі» в залежності від умов займає від 2 до 8 тижнів.

Сталь кортен

Лист Corten - це вид сталі, підданої процесу патинування іржі, на якому автоматично з'являється захисне покриття, що нагадує іржу. «Іржава» сталь дозріває природним чином при оптимальній вологості, без використання шкідливих хімічних речовин або сольових розчинів.

Після стадії патинування процеси дозрівання припиняються, створюючи унікальний декоративний шар. Більш того, після процесу патинування поверхня перестає забруднюватися, і ми можемо сміливо використовувати панелі з «іржавої» сталі кортен в інтер'єрах і на фасадах.

Сталь кортен Сталь кортен

Різноманітність відтінків матеріалу є його природною естетичною особливістю в більш сухому середовищі іржава патина набуває більш легкий відтінок. Сталь Corten один з матеріалів з найбільшою механічною міцністю, тому вона так охоче використовується дизайнерами як на фасадах, так і в приміщеннях. У сучасному інтер'єрі кортеновська сталь буде працювати як сміливий елемент.

Де можна використовувати сталь кортен?

Сталь кортен має найвищу стійкість до шкідливих атмосферних умов, тому ідеально підходить для облаштування невеликих архітектурних об'єктів. Такий дизайн прекрасно гармонує з зеленню, тому дуже часто такі рішення використовуються в ландшафтній архітектурі.

Сталь кортен

Кортенівську сталь можна розмістити на головній стіні у вітальні або спальні. Ефектна поверхня може бути найбільшим надбанням інтер'єру. Панелі кортен також можна використовувати як унікальне облицювання каміна, це гарна альтернативою іншим «типовим» покриттям.кортеновская сталь

Установка сталевих панелей кортен

Монтаж сталевих панелей Кортен залежить від умов, місця використання і характеру, на якому ми будемо встановлювати панелі. Панелі з листового металу кортен можуть бути встановлені за допомогою клею, липучки або дюбелів.

  • Задня частина листів сталі кортен для зовнішнього застосування, укріплена морозостійкою та водонепроникною мембранної. Завдяки цьому плити набувають додаткові ізолюючі властивості, а також володіють високим класом незаймистості.
  • Задня частина листів сталі кортен для застосування в приміщенні покрита OSB. Завдяки цьому сталь не деформується.

Сталеві панелі Corten доступні в стандартних розмірах:

  • 30 × 60;
  • 60 × 60;
  • 80 × 80;
  • 90 × 45;
  • 90 х 55;
  • 100 × 50;
  • 120 × 60;
  • 150 × 60.

Сталь кортен

Ви також можете замовити лист сталі з ажурним візерунком або спеціально вигравіруваним індивідуальним написом або логотипом компанії.

Сталь кортен і архітектурний бетон

Сталь кортен чудово поєднується з плитами з архітектурного бетону. Більш того, унікальна комбінація, створена шляхом вибору цих двох матеріалів, полегшить створення вашого власного, унікального простору.

Сталь кортен

Безсумнівно, можна сказати, що кортен - це незвичайний матеріал, що поєднує в собі строгість і елегантність. Ефект, який ми отримуємо при використанні сталевих панелей кортен, на 100% універсальний.

Купити листи із сталі кортен в Києві можна зателефонувавши нам по телефону: (098) 773-24-13