Переваги опалення будинку каміном на дровах

З наближенням осені українці все частіше задумуються про підготовку своєї оселі до зимового періоду. Одним із основних питань, які потрібно вирішити, є обігрів помешкання. Якщо для мешканців багатоквартирних будинків з централізованим опаленням вибору небагато, то жителі приватних садиб та малоквартирних низько поверхових забудов мають альтернативу.

Різноманіття пристроїв, що здатні виділяти тепло для обігріву приміщень, вражає, і  переважна більшість із них працює на твердому чи газоподібному паливі або від електричного струму.

Камінна топка Jotul I 400 Panorama

Останні кілька років, все більшої популярності набувають пристрої для обігріву приміщень, що працюють на дровах, зокрема каміни і печі. Причиною цьому є не тільки дорожчання енергоносіїв, а й геополітичні зміни (війни), що ставлять під загрозу стабільне постачання енергоносіїв (газ, електрика, вугілля) до споживача в холодний період року. Крім цього, сучасні печі та каміни володіють досить високою енергоефективністю (ККД близько 80%), мають естетичний дизайн, та їх використання в Україні практично не обмежується державою.

При використанні каміна чи печі в будинку, ви отримуєте не тільки джерело тепла, робота якого залежить виключно від вас, а й довершений елемент інтер’єру який радує око і дарує спокій.

Правильно підібраним і грамотно змонтованим каміном можна обігріти цілий будинок, а якщо разом з каміном використовується система акумуляції тепла, то для підтримки бажаної температури у помешканні достатньо буде лише двох підкладань дров на добу.

Повітря довкола печі чи каміна починає нагріватися відразу після розпалювання. Нагріте каміном або піччю повітря піднімається догори, витісняючи при цьому холодніше повітря донизу. Завдяки такому конвекційному процесу тепло розповсюджується дуже швидко, і вже, щонайбільше через декілька хвилин ви відчуватимете тепло і комфорт у всій кімнаті, де встановлено пристрій, а в межах 10 хвилин тепле повітря потрапить і до інших кімнат (на відміну від опалювальних систем, де теплоносієм служить вода, конвекційний нагрів є менш інерційним, і в більшості випадків не потребує додаткових нагнітальних пристроїв для примусової циркуляції повітря)  Завдяки ефекту конвекції обігріти також можна приміщення на другому і навіть на третьому поверхах. Достатньо змонтувати спеціальні канали, якими нагріте повітря самопливом потраплятиме у визначені місця.

Камінна топка Jotul I 570 FLAT

При обігріві каміном або піччю, повітря не пересушується (на відміну від електричних повітряних нагрівачів), що дуже важливо для людей із проблемами дихальної системи.

Каміни і печі не потребують отримання дозволів від органів державної влади в Україні і не підлягають реєстрації.

При встановленні каміна чи печі вам не потрібно встановлювати додаткової захисної автоматики.

Дизайнерський камін Rocal Ronde Frontal

Камінін Україна пропонує вашій увазі широкий вибір камінів та печей провідних європейських виробників. Дизайн і технології пропонованих нами пристроїв крокують в ногу з часом. У нас ви знайдете саме те, що вам потрібно, а наші професійні менеджери допоможуть зробити вибір. Наші фахівці виїдуть на об’єкт, допоможуть обрати найкраще місце для каміна чи печі, нададуть необхідні консультації, а монтажно-сервісні команди професійно і якісно виконають монтаж.

На наші каміни і печі надаємо офіційні гарантії від виробника, оскільки ми э  ексклюзивним імпортером цих пристроїв на всю територію України.

Звертайтеся в салони Камінін Україна та до наших дилерів, і ви залишитеся задоволеними покупкою!